5 kwaliteiten van een goede yogaleraar

Drag to rearrange sections
Rich Text Content

Leren zonder een instructeur is niets op dezelfde manier; Yoga zonder yoga-instructeur is niets. Een trainer helpt de ware betekenis van yoga te begrijpen. Terwijl u door verschillende fasen gaat, helpt het u bij het begrijpen van elke stap. Een goede leraar helpt je om met gemak vooruit te komen. Ze helpen je in verschillende stadia om ervaring op te doen in yogacursussen. Ze helpen studenten om hoge niveaus te bereiken door hen te motiveren. Ze hebben een geweldige levenshouding en staan ​​ook positief tegenover de studenten. Zo heeft een yogaleraar een enorme impact. Ze moedigen aan en inspireren, en ze helpen ook om de mentale barrières en negatieve gedachten te overwinnen die obstakels creëren om expertise in yoga op te doen. Als we vragen wat de kwaliteiten zijn van goede yogaleraren, is er geen eenduidig ​​antwoord. Er zijn veel kwaliteiten die een fantastische yogaleraar hier verwerft, we bespreken 5 kwaliteiten van een goede yogaleraar, waar iedereen het over eens is:

 

yoga docentenopleiding

1: Communicatie:

Communicatie is ook de sleutel tot lesgeven. Voor excellente yoga is instructie nodig om overtuigende communicatie met de student te hebben. Als u over uitgebreide kennis beschikt, maar niet in staat bent om les te geven en uw expertise met uw studenten te delen, zal het tevergeefs zijn. De instructies zijn zo krachtig en toch uitgebreid en gemakkelijk te begrijpen voor de studenten, dat ze ze volledig kunnen implementeren. De trainer moet goed zijn in zijn communicatie en knowhow, de tone of voice kan worden gebruikt om aanwijzingen te geven. Een ondersteunende toon heeft een aanzienlijke impact op studenten; het helpt hen om zich positief te voelen en voorover te leunen. Yin Yoga omvat ook ontspanning en meditatie. De trainer moet dus weten wanneer hij moet spreken en wanneer hij moet zwijgen. Uitstekende communicatie helpt de studenten zonder enige afleiding en helpt hen om te zien of ze het goed doen of niet.

2: Kennis en liefde voor yoga:

Een geweldige leraar is iemand die kennis beheerst en van zijn / haar werk houdt. Het gaat niet alleen om het hebben van een sterke kennis, maar ook om een ​​goed begrip van wat ze onderwijzen. Het is gemakkelijk te zeggen door te kijken of de leraar van het werk houdt of niet. Yoga werkt met ziel, geest en hart; dus als de leraar het niet heeft, heeft het geen invloed op de studenten. Als de yogaleraar van het werk houdt, wordt het automatisch overgedragen aan de studenten. De diepe liefde van yoga-instructeur is een echte bron van positieve energie die de studenten helpt motiveren

3: Geen ego:

Yoga gaat niet alleen over het lesgeven aan een klas; het gaat over het tonen van het nieuwe perspectief van het leven waar geen ruimte is voor negatieve gevoelens zoals jaloezie en ego. Een goede leraar moet begrijpen dat tijdens het lesgeven aan de klas, de handeling onzelfzuchtig moet zijn. Het gaat niet alleen om de training van de trainer. Het gaat over lesgeven en anderen helpen. De trainer moet dit in gedachten houden dat deze plek niet bedoeld is om zijn eigen vaardigheden te demonstreren, en hij / zij zou de student graag op elk niveau moeten aanmoedigen. Een goede leraar is altijd bereid om de kennis die hij in deze jaren heeft opgedaan te delen.

4: Verbinding:

Leraren en studenten moeten een band tussen hen hebben. Het maakt het leerproces erg gemakkelijk en bemoedigend. Een yogaleraar moet een gezonde relatie met de studenten ontwikkelen. Dit helpt om de behoeften en zwaktes van studenten te begrijpen, waardoor de studenten op individueel niveau worden verbeterd. Het maakt niet uit hoeveel studenten er in een klas zitten, of ze nu weinig of vijftig zijn, als de trainer een positief implantaat heeft en een connectie ontwikkelt, zal de hele klas het voordeel krijgen omdat de trainer de diamant van elke student op de meest geschikte manier kan aanpakken. Een goede trainer kan een grote impact hebben op elke student en hun hart hard maken.

5: verlangen om te helpen:

Een geweldige yogaleraar staat altijd klaar om studenten te helpen. Consequent zijn is yoga is geen gemakkelijke taak, en de meeste mensen die aan yoga deelnemen, zijn gestoord en emotioneel gebroken. In het begin is het voor sommige studenten erg moeilijk om de houdingen te verwerven. De leraar heeft een diep verlangen om alle studenten te helpen en elke dag het beter te maken. Ze moeten een houding hebben van begrip voor liefde en mededogen jegens de studenten, zodat yogastudenten zich ontspannen en aangemoedigd voelen.

 

Kennis en yogavaardigheden kunnen leren, maar eigenschappen als empathie, sociale en emotionele intelligentie en vriendelijkheid kunnen dit niet. Er zijn ingebouwde kenmerken van een persoon die hem van onschatbare waarde maken. Deze dingen maken het verschil tussen een trainer en een uitstekende trainer. Het is het verlangen om te helpen en mededogen, wat een yogaleraar buitengewoon briljant maakt.

Over de auteur: Ram Jain heeft meer dan twintig jaar gediend als een van de belangrijke bijdragers en opvoeders op het gebied van yoga, meditatie en filosofie. Gedurende zijn carrière heeft Ram meer dan 4000 yogadocenten opgeleid van over de hele wereld. Samen met zijn

vrouw is hij co-auteur van het bestsellerboek in zijn categorie: Hatha Yoga for Teachers and Practitioners - A Comprehensive Guide for Holistic Sequencing - dat momenteel in meerdere talen wordt vertaald en gepubliceerd.

Ram werd geboren en getogen in India in een traditioneel hindoefamilie en werd voor zijn formele opleiding naar een Vedische school gestuurd. Hij studeerde Sanskriet, Yoga, de Veda's en Upanishads vanaf de leeftijd van acht jaar bij traditionele leraren. Hij heeft ook moderne yogastijlen gestudeerd bij westerse leraren zoals Paul Grilley en David Swenson. In 2009 - na een carrière van elf jaar als yogaleraar - richtte hij in India en Nederland de Arhanta Yoga Ashrams op, die professionele yoga docentenopleidingen aanbieden.

rich_text    
Drag to rearrange sections
Rich Text Content
rich_text    

Page Comments

No Comments

Add a New Comment:

You must be logged in to make comments on this page.